Sarajlije Tomislavgrad
The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Ukupna pobjednica Lino višebojca naša Marija Krstanović

Ukupna pobjednica Lino višebojca naša Marija Krstanović

U petak, 26. veljače u Gradskoj športskoj dvorani u Tomislavgradu održan je Lino višebojac koji je okupio 1.310 učenika!

1linovisebojac1.jpg - 62.35 kb


Lino višebojci u Tomislavgradu natjecali su se u kreativnosti, navijanju i športskim disciplinama. Pridružili su im se športaši: Ana Zaninović, Jozo Špikić, naš Ivan Krstanović Popo i NK Široki!

Svih 1.310 dječaka i djevojčica iz središnje i područnih škola u sastavu OŠ „Ivan Mažuranić“ u Tomislavgradu, pretvorilo je svoju školu u Linograd maštovitim likovnim radovima, transparentima i maskama kojima su zadivili sve goste i organizatore Lino višebojca. Energijom i emocijama oblikovanim srcem, otvorena je druga sezona projekta Podravke i Sportskih novosti  u Bosni i Hercegovini.

Djeca iz cijele škole, zajedno s roditeljima i nastavnicima škole, uživala su u prvom Lino višebojcu u Tomislavgradu, a sportske zvijezde Ana Zaninović, svjetska prvakinja u taekwondou koja je izborila nastup na Olimpijadi u Riju ove godine te Jozo Špikić i Ivan Krstanović, nogometaši NK Široki Brijeg, su se družili sa školarcima i doprinijeli su sjajnom ugođaju u dvorani. Svojim prisustvom i primjerom mladi sportaši pokazali su kako se bavljenje sportom  i školovanje mogu uspješno povezati.

Najbolji literarni rad napisala je Kristijana Sladoja, iz VI. razreda, koja je poželjela više ljubavi, sreće i druženja.

Najbolje maske bile su Lino kapice odjeljenja Vd, najbolji transparent osmislili su i realizirali učenici IXa a najbolji navijači su učenici VIa.

Ukupni pobjednici Lino višebojca su Ante Budimir i Marija Krstanović s po 140 bodova.

„Izuzetno nas raduje što smo uključeni u projekt, prije svega jer je ovo bila prilika za sve naše učenike i ovdje u gradu i u područnim školama, da se iskažu u kreativnosti što su i učinili.

Presretna su sva djeca svih ovih dana tijekom kojih smo se pripremali, dok su pisali svoje „Svijet po mom“ sastave, crtali Lina, pravili transparente i pripremali svoje navijačke rekvizite. Uživali smo u njihovoj energiji i nadam se da ćemo i nekoj od idućih sezona dobiti priliku da budemo dio ovog projekta“, kazala je ravnateljica OŠ „Ivan Mažuranić“ Milica Skočibušić.

„Moram priznati da, nakon prošlogodišnje odlične prve sezone u BiH, nismo očekivali još i više energije i ovakvu kreativnost, ali smo i presretni jer smo očito probudili sportski, natjecateljski  i timski duh, što je, u konačnici i cilj Lino višebojca. Nestrpljivo čekamo nastavak sezone u Brčkom, sljedećeg tjedna, ponosni na radost koju Lino donosi djeci“, izjavila je Mila Zovko, direktorica marketinga tvrtke Podravka u BiH.

Podravka BiH, uz pokroviteljstvo Federalnog ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa, Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, sedam županijskih  ministarstava i pedagoških zavoda, te Odjela za predškolsko i osnovno obrazovanje Brčko Distrikta i medijsku podršku Sportskih novosti, organizator je projekta Lino višebojac koji se, u okviru društveno odgovornog djelovanja kompanije, drugu godinu za redom realizira u BiH a već deset godina u Hrvatskoj.

Osnovna škola „Ivan Mažuranić“ i Tomislavgrad bili su odlični domaćini prvog ovogodišnjeg Lino višebojca u koje je uključeno 12 osnovnih škola u 11 gradova Bosne i Hercegovine.

Nakon Tomislavgrada, Lino višebojac seli se u: Brčko, Travnik, Bihać, Čapljinu, Mostar, Široki Brijeg, Tuzlu, Zenicu, Banja Luku i Sarajevo.

Izvor: Podravka