Sarajlije Tomislavgrad
The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Rodili krumpiri na Duvanjskom polju

Rodili krumpiri na Duvanjskom polju

Sarajlije, 19.09.2023.godine

Rodili krumpiri na Duvanjskom polju

kod_tanje_1-696x522.jpg - 63,84 kB

Ovogodišnji urod krumpira na Duvanjskom polju je zadovoljavajući, u mnogim slučajevima moglo bi se reći bolji od prosječnoga. Postoje i nasadi koji su dugo bili pod vodom, zbog dugotrajnih proljetnih kiša, gdje je urod vrlo slab ili je ostao samo korov…

Frano Akrap Tanje ovih dana jako je zauzet. Njegova traktor s vadilicom gotovo se i ne gasi, svi su požurili iskoristiti lijepo vrijeme za povaditi krumpire. No, danas su na red došli i krumpiri na njegovoj njivi. Urod je više nego dobar. Ovaj friški umirovljenik, valja napomenuti da je nakon što je cijeli radni vijek radio u HT-u, Tanje ovoga ljeta otišao u zasluženu mirovinu, već odavno se bavi poljoprivredom. On i njegova obitelj vrijedno rade i nakon velikog truda uloženog u proljetnu sjetvu, ljetno održavanje i njegovanje svih kultura stižu i jesenji plodovi. U polju ispod Ljubuše, na njivima zvanim Stupići, krumpira k’o u priči.

tanje00.jpg - 97,32 kB

– Ne znaš je li veći, zdraviji ili što ga ima – govori Tanje, zadovoljan ovogodišnjim urodom.

– Za dogodine ćemo razorati i nagnojiti još jednu veliku njihvu, krumpira neće faliti.

I ne samo krumpiri, rodile su i tikve, mrkve, a i kupus je dobar. Rekli bismo, Tanji sve ide od ruke. A netko bi se mogao našaliti pa reći, Mili sve ide od ruke, a Tanje je tu da pomogne. Kako bilo, čestitamo ovim vrijednim ljudima na uloženom trudu, a oni se zahvaljuju Bogu na obilatom daru. A kako u poljoprivredi ništa ne možeš sam, pomoć susjeda i prijatelja je potrebna i uvijek dobrodošla. Susjede Mila i Monika rado se međusobno pomažu, a svaki posao je prilika i za druženje, kažu. Kud ćeš ljepše!

kod_tanje_2.jpg - 154,99 kB

Tekst i foto: Tomislavcity