Sarajlije Tomislavgrad
The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Razbijena i oštećena prometna ogledala zamijenjena novima

Razbijena i oštećena prometna ogledala zamijenjena novima

14. listopada 2021. godine

Razbijena i oštećena prometna ogledala zamijenjena novima

20211013_173509.jpg - 159,07 kB

Radovi na održavanju prometne signalizacije u Sarajlijama...

Prometna signalizacija je neizostavni element svake prometnice bez kojeg je nemoguće osigurati sigurno odvijanje prometa. S obzirom da se najveći dio informacija u prometu prima putem oka, pravilno postavljena prometna signalizacija ima vrlo važnu ulogu za sigurno sudjelovanje svih sudionika u prometu. Prometni znakovi daju obavijesti o ograničenjima, zabranama, opasnostima i stanju na cestama kako bi sudionici prilagodili kretanje uvjetima na prometnici i time povećali sigurnost odvijanja cestovnog prometa. Ispravnost prometne signalizacije, redovito održavanje uz odgovarajući zakonski propisan vizualni identitet i opseg postavljanja omogućavaju nesmetano i sigurno odvijanje prometa.

U cilju što sigurnijeg odvijanja prometa lokalnim cestama na području općine Tomislavgrad, djelatnici Javnog komunalnog poduzeća Tomislavgrad izvršili su pregled prometne signalizacije, prije svega prometnih znakova na svim lokalnim cestama na području općine Tomislavgrad. S obzirom da je najveći dio prometnih znakova u dobrom stanju, izvršeni su radovi na poravnavanju pojedinih znakova koji su se nagnuli, kako bi bili na vrijeme uočljivi, odnosno kako bi svi sudionici u prometu na vrijeme dobili potrebne obavijesti.

I dok su prometni znakovi zatečeni gotovo pa neoštećeni, situacija s prometnim ogledalima je sasvim drugačija. Razbijena i oštećena ogledala djelo su neodgovornih pojedinaca koji svoju snagu i neiživljene ambicije ispoljavaju oštećujući i uništavajući društvenu imovinu. Naravno, za sanaciju takvih oštećenja iz općinskog proračuna izdvajaju se znatna sredstva. Uvjereni smo da velika većina naših mještana osuđuje takve postupke, što se vidi i iz dojava o takvim i sličnim oštećenjima koje dobivamo od savjesnih mještana koji vole svoju općinu. Mi im se ovom prigodom još jednom zahvaljujemo na brizi koju iskazuju, te ujedno apeliramo na one koji se spremaju na nove „akcije" uništavanja društvene imovine, da prije toga razmisle o posljedicama koje će takva djela imati na sigurnost svih sudionika u prometu.