Sarajlije Tomislavgrad
The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

HKUD Sarajlije nastupa na tri manifestacije u samo osam dana

HKUD Sarajlije nastupa na tri manifestacije u samo osam dana

01. srpnja 2021. godine

HKUD Sarajlije nastupa na tri manifestacije u samo osam dana

20210630_213238.jpg - 153,40 kB

Posljednje pripreme za nadolazeće ljetne događaje u punom su jeku, jer je tek nekoliko dana do nastupa Hrvatskog kulturno umjetničkog društva Sarajlije Tomislavgrad na "Danima sv. Nikole Tavelića" u Tomislavgradu.

Naime, naše društvo nastupa na početku svečane akademije povodom "Dana brigade Kralja Tomislava", u subotu 03. srpnja, u kino dvorani KIC-a, a izvest će performans "Pletenje hrvatskog povijesnog grba" uz prigodnu pjesmu koja pjeva o povijesti hrvatskog naroda.

U četvrtak, 08. srpnja, s početkom u 19 sati, ispred duvanjske spomen-bazilike održat će se "Večer folklora i tradicijskih običaja", kao i proglašenje rezultata 8. Revije tradicijske odjeće i izbora najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan RH - "Najljepša od najljepših". Naše društvo je domaćin manifestacije, a uz njih nastupaju i gosti: HKUD sv. Ante Cim, Mostar,KUD Mokro, Široki Brijeg, HKUD Antas Mucić, Ljubuški, KUD Stari hrast 2000, Novi Travnik.

U nedjelju, 11. srpnja u 19 sati, naša muška i ženska vokala skupina izvest će gangu i bećarac kao uvod u nastup Ansabla LADO, koji će izvesti vokalno instrumentalni koncert "Sako leto ima nekaj novoga" na Trgu gange i hajdučke družine.