The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Susret planinarsk​e družine na Svinjači

Susret planinarsk​e družine na Svinjači
susretplaninarskedruzine14.jpg - 184.86 kb
Tijekom vikenda na Svinjači održao se susret naše planinarske družine. Riječ je o susretu koji ima za cilj da na jednom mjestu okupi sve planinare iz naše družine u zajedničkom druženju. Na susretu planinara naše družine bilo je nazočno 15-ak naših planinara. Iz planinarske družine priopćili su nam da je bilo lijepo druženje i dobra atmosfera nakon nedavnog osvajanja Malog Vrana i Čvrsnice.

Susret je započeo u jutarnjim satima nedjelje, 31. kolovoza. Dirljivo je bilo vidjeti stare znance kako se, nasmijanih lica, ponovno susreću nakon godišnjih odmora. Nakon nekoliko dirljivih riječi predstavnika družine, planinari su krenuli degustirati jela i pića iz asortimana koji su sami pripremili. Poslijepodne u Matinoj vikendici posebno su se prisjetili na trenutke uspona na planine duvanjskog kraja i bliže okoline i najavili uspon na Kamešnicu u skorije vrijeme. Ostatak dana planinari su proveli u druženju uz pjesmu.

Bilo je govora i o posljednjem usponu na Čvrsnicu gdje nam je jedan od naših članova pripovijedao kako je sve to teklo. Zbog atraktivnosti terena i ranijeg dogovora o usponu na Pločno 16. kolovoza, za rutu uspona izabrana je nedavno trasirana staza Masna Luka – Veliki Vilinac na kojem je 1939. završen planinarski dom u koji rado navraćaju svi planinari koji se zapute prema ovome vrhu. Među onima koji su osvojili ove vrhove je bio i naš Ivica koji svima koji vole prirodu preporučuje da isprobaju ovo nezaboravno iskustvo, objašnjavajući kako se nigdje čovjek ne može osjećati tako dobro kao na stazama u brdima uz šumu i žubor vode. Uspon je tekao bez ikakvih problema, a na najviši vrh Pločno, na 2228 nadmorske visine, planinari su stigli nakon četiri sata aktivnog hoda. Nakon povratka uslijedila je okrjepa.